понеділок, 31 жовтня 2016 р.

«Україна: хроніка визволення»

28 жовтня щорічно відзначається  День визволення України від фашистських загарбників.
 Ідуть роки, стираються в пам'яті події і особи. Але є такі події, які ніколи не забудуться, а залишаться в пам'яті людській назавжди. Це - подвиг наших співвітчизників в роки Другої Світової війни. Пам'ять про неї повинна зберігати кожна людина.
Гостями бібліотеки стали читачі – учні  Дніпропетровського обласного медичного ліцею-інтернату "Дніпро" та студенти Дніпропетровського технікуму зварювання та електроніки ім. Патона.
Під час зустрічі  присутні перегорнули сторінки історії і згадали, як це було.
Пройдуть десятиліття і століття. Але майбутні покоління будуть знову і знову повертатися до героїчних сторінок історії Другої Світової війни, славити безсмертний подвиг народу, який врятував свою Батьківщину, і вce людство від фашизму.


четвер, 13 жовтня 2016 р.

Романтизм як джерело натхнення

Фахівці  відділу  мистецтв  Дніпропетровської  обласної  бібліотеки  для  дітей спільно  зі  студентами  Дніпропетровської  академії  музики  ім.  М.Глінки  провели  концертно - музичну  годину 
«Романтизм  як  джерело  натхнення»
для  користувачів бібліотеки,  учнів 6 - В класу  СШ № 67.
    Захід  відкрила  завідуюча  відділу мистецтв  Федусь Т.М. і передала слово Коваленко Роману (студенту - ведучому), який  розповідав про історію  виникнення  романтизму в музиці  та  про видатних композиторів романтизму: Ф.Шопена, А.Дворжака, С.Рахманінова. На заході звучала  різножанрова  музика  цих композиторів  у  виконанні  студентів (вокал  та  гра  на  різних  музичних  інструментах).