вівторок, 27 червня 2017 р.

Обласна літня школа молодого бібліотечного лідера

Літо не лише пора відпусток…  Літо – ще й пора для навчання.
З 20 по 30 червня на базі КЗК"Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім.Первоучителів слов'янських Кирила і Мефодія"  та РКЗК «Петриківська ЦБС»  працювала Обласна літня школа молодого бібліотечного лідера.
Програма Школи була досить насиченою: це і заняття, і завдання від наставників, і творчі завдання… А ще й цікаві екскурсії й майстер-класи! ЯК все встигнути? Як все вмістити – на флешку, в голову, в записник? 
Але  для того й вчилися, щоб все вміти.


Дніпропетровську обласну бібліотеку для дітей на Літній школі представляла Аня Король фахівець відділу довідково – бібліографічного та інформаційного обслуговування.
Перший день для  учасників школи розпочався  в ДОУНБ, де вони мали можливість познайомитися та дізнатися про специфіку роботи наукової бібліотеки. Також мали змогу представити себе перед всіма учасниками за допомогою творчої самопрезентації у форматі печа-куча. Ввечері була організована пішохідна прогулянка з краєзнавцем Максимом Кавуном «Романтичне місто на Дніпрі».
Наступного учасники прибули до Центральної районної бібліотеки смт. Петриківка, де їх зустрічали творчі хореографічні колективи. Далі було ознайомлення з роботою ЦРБ та зустріч з представниками селищних громад, які вітали молодь з початком Літньої школи.
Далі був трансфер до с. Шульгівка та поселення в садибу «Благодатна». Де учасники мали можливість обмінюватися досвідом «24 години на добу». Зранку була самостійна робота у форматі фріланс.
На свіжому повітрі проходили тренінги, майстер-класи та флешмоби від молодих учасників школи.
Проводилися: квест-гра «Невідомими стежками Петриківщини», презентація командних проектів, в яких кожен учасник міг розповісти про своє бачення бібліотеки майбутнього.

Наприкінці був флешмоб «Разом нас багато: партнерство молодих бібліотекарів заради інноваційного розвитку бібліотек області – зв’язування стрічки спільних дій».
Під час закриття Літньої школи всі учасники отримали сертифікати про успішне закінчення школи молодого бібліотечного лідера «Молодий бібліотечний лідер 2017». Наостанок всі зробили спільне фото для випускного альбому.
В багажі нашої випускниці - неоціненний досвід роботи в команді, відпочинку в компанії колег, а також – розуміння того, як легко можна подолати «інформаційні пороги» завдяки настановам старших колег…



Немає коментарів:

Дописати коментар