пʼятниця, 17 травня 2024 р.

Україна та українська книга в дитячому читанні

 16 травня робота обласного клубу ділового спілкування "Професіонал" розпочалася із онлайн-флешмобу «Вдягни свою чудову вишиванку, відчуй в ній ласку і душі тепло».

Під час засідання роглядалися питання популяризації української літератури, культури, історії, традицій нашого незламного народу.

На засідання була запрошена письменниця з м. Кам'янське - Ірина ІВАСЬКІВ.  В квітні 2024 року вона стала членкинею НСПУ, з чим колектив бібліотеки щиро вітає авторку, вона  має більше 20 виданих книг та авторство понад 500 пісень.  Розповідь авторки була дуже цікавою та пізнавальною.

Наталія Резніченко  – завідувач відділу удосконалення  методики бібліотечної роботи з дітьми, у своєму виступі   «Щоб  мати  Україну –  треба  бути Українцями» наголосила  на законодавчих актах та питаннях мовної політики у нашій державі.                                            

Любов Тараненко  – завідувач відділу довідково –бібліографічного та інформаційного обслуговування, у своєму виступі    «Популяризація української літератури: традиції та навігація» розповіла про нові бібліографічні посібники з даного питання.

А психолог закладу Вікторія Панченко розповіла про     «Національну самоідентичність як психологічну основу патріотизму». 

Досвідом своєї  роботи поділились колеги : Тетяна Рухлінська  – директор КЗ «Підгородненська    міська публічна бібліотека для дітей»   -    «Відновлення бібліотек під час повномасштабного вторгнення»  та Вікторія Кривенко  –  провідний бібліотекар            бібліотеки - філії № 5 для дітей  Публічної   бібліотеки Новомосковської МТГ «Україна та українська книга в  читанні  юних новомосковців». 

 Щиро дякуємо всім колегам за участь та чекаємо нових зустрічей!



Немає коментарів:

Дописати коментар