вівторок, 7 червня 2022 р.

РУШНИК ЄДНОСТІ з КАЛУША

 

Під час святкового заходу «Ми-діти твої, Україно!», в нашій бібліотеці, було презентовано унікальний  «Рушник єдності», внесений до Національного реєстру рекордів України як найдовший рушник, виготовлений технікою фелтинг з використанням орнаментальної символіки 22-х етнографічних груп України. 

Він створений студентами та викладачами Фахового коледжу культури і мистецтв              м. Калуш Івано-Франківської області. Рушник було передано для  експонування в Івано-Франківську обласну бібліотеку для дітей. Потім він прибув у столицю до Національної бібліотеки України для дітей, звідки рушникову естафету прийняли: Запорізька обласна бібліотека для дітей «Юний читач», Полтавська обласна бібліотека  для дітей ім. П.Мирного, а тепер і Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей.                                                   


Фахівці бібліотеки влаштували справжнє свято, до якого долучилися учасниці вокально-інструментального дуету «Folk blondes» (студенти Дніпропетровської академії музики ім. М.Глінки), читачі-учні СШ № 67, діти-переселенці.



Учасники свята мали змогу побачити привітання від Національної бібліотеки України для дітей.


    

В цей же день, мешканці міста,  на власні очі, побачили цей витвір мистецтва біля Дніпропетровского національного  історичного музею ім. Д. І. Яворницького, де фахівці бібліотеки, під час програми  до « Дня дітей у музеї для дітлахів та дорослих», також урочисто презентували РУШНИК ЄДНОСТІ. До розгортання рушника приєднались студенти Дніпропетровського фахового мистецько-художнього  коледжу  культури.

Надалі  рушник прийматиме  Кіровоградська обласна бібліотека для дітей ім.Т.Шевченка.

РУШНИКОВА ЕСТАФЕТА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ТА ПІДТРИМУЄ НАШУ ЄДНІСТЬ І НЕЗЛАМНУ СИЛУ ДУХУ!








Немає коментарів:

Дописати коментар