четвер, 15 січня 2015 р.

Щедрий вечір у Дніпропетровському Будинку мистецтв

«13 січня 2015 року у Будинку мистецтв на традиційне свято Щедрого вечора зібралося багато глядачів, мешканців і друзів «Мистецького кварталу», колективи і митці, які мають “прописку” в цьому кварталі, люди, які створюють душу в нашому місті, намагаються зробити його добрішим, кращим і гуманнішим…», - так розпочала свято господиня Будинку мистецтв  Слобода Валентина Володимирівна.

      Глядачі поринули в атмосферу українського свята під назвою  «Щедрий вечір»,
яке проходило на фоні  Всеукраїнської виставки  прикладного мистецтва під назвою «Різдвяна казка». Це свято традиційне для українців і щороку проходить в Будинку мистецтв.






      На святі  виступали різні дитячі колективи  музичних шкіл, будинків культури Дніпропетровщини зі щедрівками, колядками, маланками, цікавими інсценуваннями, танцями, співами та  гарними побажаннями  щастя, здоров'я, добробуту…






   На завершення відбулася презентація української страви куті та  її рецептів. На святковому столі головне місце займав  дідух, як символ врожаю, добробуту, багатства, духовного життя українців та оберега роду. Поряд з ним  стародавня  українська  страва - пиріг з зображенням баранця, який символізує чистоту,  лагідність, непорочність та болгарська страва банниця, що теж  подається на Щедрий вечір в Болгарії.



     Всі присутні отримали велике задоволення, відчули  патріотизм  та національний дух українського народу.

  В  гості до «Мистецького кварталу»  завітали і співробітники  відділу  мистецтв Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей  Федусь Т.М. , Баланчук С. В., вони і поділились з  нами своїми враженнями.



Немає коментарів:

Дописати коментар