пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

«Шануймо книгу, як найбільшу святість»

Визнання значної ролі  бібліотек в житті сучасної держави є важливим завданням сучасності. У бібліотеках зібрані всі ті знання, які були накопичені поколіннями різних народів на дуже довгому історичному шляху. 
Учні  5 класу СШ № 23
разом фахівцями бібліотеки Тамарою Журбенко і Анною Горб розмірковували про те, що люди вже  рідко згадують про книгу, як про диво, як про скарб, і буває, що не завжди цінують і бережуть  її. Але вдумайтеся, адже книга донедавна була єдиним засобом передачі знань від покоління до покоління.
  Вся історія людського розуму пов'язана з книгами і бібліотеками. Напевно є ще , в кожній родині бібліотеки особисті (домашні), хоча б такі, про які писав Конан Дойл: «Нехай бідна ваша книжкова полиця, нехай прикрашає вона ваше житло. Зачиніть зсередини двері кімнати ... Все низьке, все вульгарне ви залишили позаду. Тут, чекаючи вас, стоять рядами ваші мовчазні друзі. Обведіть поглядом їх лад. Виберіть того, який зараз всіх ближче до вашої душі. Тепер залишається тільки простягнути до нього руку і відправитися разом з ним в країну мрій ».



Немає коментарів:

Дописати коментар