пʼятниця, 4 серпня 2023 р.

Україна понад усе

 

У гостинному залі бібліотеки, в рамках святкування Дня української державності, відбулася літературно- музична імпреза «Україна понад усе» за участю відомих письменників та композиторів Дніпропетровщини.

Всіх учасників заходу привітала в.о. директора  обласної бібліотеки для дітей  Ольга Прокопович – Ткаченко та голова правління Дніпропетровської обласної письменницької організації НСПУ Фідель Сухоніс.

Модератор заходу - володарка відзнаки «Золотий письменник України» Еліна Заржицька.

Своїми  творчими наробками , створеними під час війни,  поділилися  письменниця і композиторка Олена Швець-Васіна, поетеса, видавчиня Марія Дружко, байкарка Олена Федіна, прозайкиня Євгенія Яворська, композиторка і виконавиця Валентина Фалькова.

Презентував свою нову історичну книгу  «Скарби Ненаситця» Володимир Кільченський, яку він подарував бібліотеці. Це пятий роман письменника, який досліджує історію України часів козаччини та Січей.

Були  на зустрічі присутні голова журі літературного конкурсу імені Михайла Селезньова, донька письменника Ірина Селезньова та письменниця, освітянка Валентина Пустова, котрі поділилися творчими планами на майбутнє.

Марія Дружко подарувала бібліотеці нові книжки сучасних авторів  видавництва «Дружко».

 Такі заходи, як імпреза «Україна понад усе», сприяє вихованню любові та поваги до своєї рідної землі, Батьківщини, розширяє коло знань, прививає інтерес до минулого України, ще раз нагадуючи молодому поколінню, що саме в єдності – сила і незалежність нашого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар