неділю, 5 жовтня 2014 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МУЗИКИ

1 жовтня щорічно в усьому світі відзначається Міжнародний день музики (International Music Day), який був заснований за ініціативою Міжнародної музичної ради  при ЮНЕСКО з метою поширення музичного мистецтва і реалізації ідеалів миру і дружби між народами, розвитку культур, обміну досвідом і взаємного шанобливого ставлення до естетичних цінностей.
     День музики вперше відзначався 1 жовтня 1975 року.
Одним з ініціаторів заснування  Міжнародного дня музики  був  композитор Дмитро Шостакович. Свято відзначається щорічно в усьому світі великими концертними програмами, за участю кращих артистів і художніх колективів. В цей день звучать твори, що увійшли до скарбниці світової культури.
     Музика - це найдивовижніше і унікальне подання цього світу і всього того, що в ньому існує. Музика задає настрій, заспокоює, заряджає, надихає Музика вічна...  З цим днем можна привітати всіх на планеті,  адже  музика звучить у серці кожного.
    
      З нагоди святкування Міжнародного дня музики в Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей 
фахівці  відділу мистецтв спільно з  вчителями та учнями   ДМШ №1, провели вечір - зустріч «Пусть музика живёт» для користувачів бібліотеки,  учнів  4-класу  СШ № 71.
      З історією виникнення музики, її жанрами  та музичними інструментами познайомила присутніх М.О.Третяк, вчитель музичної літератури ДМШ № 1.
    У виконанні дітей-артистів звучали твори видатних композиторів: Є.Дога «Вальс» (скрипка – Дніпровська Тетяна),  С.С.Прокоф'єв  «Прогулка» (фортепіано – Кузьменчук Віра),  М.Лінеман «Желание» (гітара – Кім Юлія),   Р.Шуман «Смелый наездник» (фортепіано – Потапчук Анна), та ін.
     Вокальний ансамбль: Загрийчук Олена, Соколова Валерія, Олександрова Анастасія, виконали дві пісні П.І.Чайковського: «Итальянская песенка» та  
« Неаполитанская песенка»  с концертмейстром К.С.Даниловою.
    Під свій акомпонемент  на бандурі Чабаненко Вероніка  співала українську народну пісню «І шумить, і гуде»  в обробці С.Овчарової.

     Емоційно, щиро, з любов'ю виконували діти музичні твори.


   
















На завершення зустрічі  діти - артисти  отримали  в  дарунок  книги .
    Всі  присутні  були  в  захваті.


     На світі знайдеться мало людей байдужих до музики. І це так.

Музика - це сенс життя!  Музика – це повітря! Вона не старіє і буде жити стільки, скільки буде існувати людина.        

Організаторами заходу  були :
            Федусь Т.М.,зав. відділом мистецтв Дніпропетровської бібліотеки для дітей,
            Воєводіна В.В., завуч  ДМШ № 1,
            Третяк М.О., вчитель музичної літератури ДМШ № 1.

Немає коментарів:

Дописати коментар