пʼятницю, 18 квітня 2014 р.

Обласний семінар фахівців бібліотек для дітей


             В  теплий весняний день, 17 квітня 2014 року, до нашої бібліотеки  з’їхались фахівці бібліотечної справи з міських, районних та сільських бібліотек області. В творчій і дружній атмосфері відбувся  обласний семінар для працівників відділів обслуговування дитячих бібліотек на тему «Патріотичне виховання як складова духовного розвитку особистості».
     Цікавою і насиченою  була програма семінару, тому що  тема  надзвичайно важлива і актуальна. З психологією патріотичного виховання дітей познайомила присутніх провідний психолог Панченко В. М.. Про соціологічні дослідження «Що означає бути справжнім патріотом?» фахівці дізнались від соціолога Ноди В.МБагато цікавого  матеріалу було представлено по краєзнавчій бібліографії , яка є джерелом патріотичних ідей виховання в умовах дитячих бібліотек. Його презентувала зав.відділом довідково-бібліографічного та інформаційного обслуговування Тараненко Л.В.  Своїми досягненнями і творчими ідеями  поділились працівники відділів обслуговування обласної бібліотеки для дітей, використовуючи відео-презентації.
   Змістовною була консультація  по патріотичному вихованню як одному з найважливіших напрямків успішної роботи з дітьми в бібліотеках області. Її представила Резніченко Н.Л., зав. відділом удосконалення методики бібліотечної роботи з дітьми. Бібліотекарі області поділились своїм досвідом та новими  формами і методами  проведення масових заходів з використанням сучасних інформаційних технологій.
   Дуже сподобалась колегам  мультимедійна презентація «Петриківський розпис: світове визнання», представлена провідним бібліотекарем відділу мистецтв Баланчук  С.В. 

   Родзинкою семінару стала екскурсія до дніпропетровського  Будинку Мистецтв, де бібліотекарі познайомились з різними видами живопису і були в захваті від виставки творчих робіт майстрів Петриківського розпису, вишитих рушників та писанок.






Немає коментарів:

Дописати коментар